EN ISO 20345

    Veiligheidsschoenen en -laarzen zijn een essentieel onderdeel van uw werkkleding die u zo goed mogelijk moeten beschermen mocht er een ongeval gebeuren. Veiligheidsschoenen van MASCOT die zijn gecertificeerd volgens EN ISO 20345 beschermen uw voeten de hele werkdag lang tegen slijtage, druk en stoten. De norm is onderverdeeld in verschillende veiligheidsklassen die aangeven welke bescherming de schoenen u bieden.

    EN ISO 20345:2022

    EN ISO 20345: 2022 is de nieuwste versie van de Europese norm EN ISO 20345. Alle veiligheidsschoenen van MASCOT zullen geleidelijk opnieuw worden gecertificeerd volgens deze norm.  

    De norm is onderverdeeld in verschillende veiligheidsklassen die de eisen aan bescherming aangeven. Maar naast de veiligheidsklasse worden de veiligheidsschoenen ook gecertificeerd conform een reeks andere eigenschappen. De veiligheidsschoenen van MASCOT die gecertificeerd zijn conform deze norm zijn niet beter dan onze veiligheidsschoenen die gecertificeerd zijn conform EN ISO 20345:2011 – het is gewoon een andere manier om de schoenen te certificeren en hun eigenschappen aan te geven. 

    De veiligheidsklassen S1PL en S3S zijn de meest uitgebreide veiligheidsklassen bij MASCOT. Krijg een overzicht van wat de veiligheidsklassen inhouden:
      S1PL
    S3S
    Gecertificeerd volgens EN ISO 20345:2011
    Veiligheidsneus
    Antislip
    Schokabsorberend (E)
    Gesloten hielpartij
    Antistatisch (A)
    Anti-perforatiezool van metaal 4,5 mm (P)
    Anti-perforatiezool van textiel 4,5 mm (PL)
    Anti-perforatiezool van textiel 3 mm (PS)
     
    Waterafstotend en ademend (WPA)
     
    Profielzool
     
    Waterdicht (WR)
     
    Naast de veiligheidsklassen kunnen de veiligheidsschoenen ook gecertificeerd zijn met een aantal andere eigenschappen. Dat zijn bijvoorbeeld eigenschappen zoals laddergrip, olie- en benzineresistente buitenzolen, slipvaste zolen en nog veel meer. Op onze veiligheidsschoenen kunt u aan de hand van de zwarte pictogrammen altijd zien voor welke andere eigenschappen het schoeisel gecertificeerd is.

    EN ISO 20345:2011

    Veiligheidsschoenen die gecertificeerd zijn in overeenstemming met EN ISO 20345:2011 behouden deze certificering totdat het certificaat verloopt, waarop de schoenen opnieuw worden gecertificeerd. De norm is onderverdeeld in verschillende veiligheidsklassen die de eisen aan bescherming aangeven. In het assortiment van MASCOT vindt u vooral veiligheidsschoenen met de veiligheidsklassen S1P en S3 conform EN ISO 20345:2011.

    Hier krijgt u een overzicht van wat de verschillende veiligheidsklassen inhouden.

      S1P
    S3
    Gecertificeerd volgens EN ISO 20345:2011
    Anti-perforatiezool
    Veiligheidsneus
    Antislipzool
    Olie- en benzinebestendige loopzool
    Schokabsorberend
    Antistatisch
    Ademend
    Waterafstotend
     
    Bekijk hier al onze veiligheidsschoenen en filter ze op de veiligheidsklasse die bij uw behoeften past.